dimarts, 6 d’abril del 2010

Les campanes d´Alfondeguilla

Com es tocaven i qui les tocava?

La història de les campanes de l´Església de Sant Bartomeu d´Alfondeguilla i les persones que han ocupat el paper de sacristà en la parròquia han anat lligades des de sempre. Al llarg dels anys, han sigut el sacristà l´encarregat de donar els tocs en aquest municipi.

Abans de la barbàrie de l´any 1936, el sacristà de la parròquia de Sant Bartomeu d´Alfondeguilla era José Clavell Beltrán, el tio "Monic". Acabada la Guerra Civil, ja en 1939 l´encarregat de fer sonar les campanes de l´Església del poble era el sacristà Juan Beltrán Villalba, "el tio Joanet el Corones".

Jubilat el tio Joanet, va entrar de sagristà Esteban Fonfría Rodríguez, qui va estr poc de temps al capdavant de la parròquia per la seua avançada eadt. Li va succeir en aquest treball Arturo Vilalta Ventura. El tio Arturo era a més de sacristà l´agutzil de l´ajuntament d´Alfondeguilla, anys més tard va ocupar el càrreg l´actual sacristà Vicente Herrero Valls.

Els majors conten que antigament hi havia una corda des de la casa Abadia fins al campanar. D´esta manera , el capellà tocava l´Ave María des de la casa Abadia. Vicente Herrero (actual sacristà) encara recorda que ell mateix, de xicotet, acompanyat de la seua tia tocava des d´allí l´Ave María.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada