dimarts, 6 d’abril del 2010

Apunts històrics.

Durant la Guerra Civil (1936-1939), les campanes d´Alfondeguilla també van ser expoliades i van ser tirades de dalt de la torre a baix al carrer. I no va ser fins acabada la Guerra Civil espanyola quan es van reposar unes noves campanes (3). Concretament va ser l´any 1941 quan van ser beneïdes les noves campanes pel capellà castrense fill d´Alfondeguilla, Mossén Eduardo Galindo Rodríguez.

Des de 1939 fins al 1941 els tocs a Alfondeguilla es realitzaven amb ferros i metalls.

Les noves campanes les va pagar el ajuntament del poble, sent l´alcalde en aquella època Domingo Herrero Fonfría.´

La torre campanar d´Alfondeguilla sempre ha estat unida físicament a l´església, no obstant això durant la Guerra Civil, el bàndol republicà va fer una porta en la mateixa torre per a poder accedir sense necessitat d´entar al temple religiós. Esta porta va quedar tapiada una vegada finalitzada la guerra.

Durant la guerra, la parròquia d´Alfondeguilla va ser un casino, un saló de ball. El taulell es trobava on actualment estan les imatges de Sant Antoni i Santa Teresa. El Sagrari va ser també una botiga de comestibles a la qual s´accedia pel lateral esquerre de l´esgésia. El Santíssim correspon a una ampliació posterior i es va inaugurar entre 1907 i 1910. Els terrenys eren de la tia Leonarda.

Així mateix, l´església va ser un hospital durant la Guerra Civil española.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada