dijous, 19 d’abril del 2012

Visita al campanar d´Olocau (4/03/12)

El ja passat 4 de Març de 2012, els campaners de Bétera i d´Alfondeguilla ens vam dirigir cap al municipi d´Olocau per a poder visitar el poble i de pas pujar al seu campanar que llueix les seues campanes ja restaurades. Allí es troba, la campana dels "Albaets" com popularment se l´anomena i que segons conta la tradició, és tracta ni més ni menys que la germana de la campana María de Bétera procedents de la cartoixa de Portaceli, en 1835 van ser portades als seus nous destins en el moment en què es va produir l'exclaustració de la comunitat. 
Allí mateix, vam poder observar el tercer toc a missa de diumenge i de pas realitzar diverses fotografíes de la sala de campanes.
Després de deixar Olocau amb bon sabor de boca, ens vam dirigir cap al proper Marines Vell o Sant Antoni de Benifassem de la sèrie Senyor Retor de Canal 9. Després de parlar amb diversos veïns del poble preguntant si podíem visitar l´església i el campanar, ens van respondre amb un No com una casa, alegant de què, el campanar és troba en estat de ruïna ( i en part no els falta raó), encara que com en totes les coses hi ha maneres i maneres de dir-ho...
Deixant aquest xicotet incident a banda, vam visitar el poble (primera volta per a mí) que també em va agradar molt i després ja de dinar vaig poder visitar el Calvari de Bétera i també com no podia faltar, fer la rutinaria visita al seu campanar.


Va ser un dia molt agradable i també a nivell personal he pogut descobrir un poc més del nostre patrimoni campaner!

 Campanar d´Olocau
Campanar de Marines Vell (en runa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada